BUILDING TOGETHER

U prirodi postoji veliki broj talentovanih vrsta-graditelja koje, zbog sposobnosti menjanja životne sredine i oblikovanja ekoloških niša, nazivamo inženjerima ekosistema.

Projekat će povezati različite vrste-graditelje: ljude, socijalne insekte, korale i pauke, sa ciljem podsticanja međusobne saradnje u pronalaženju rešenja za globalne izazove koji su nastali nedostatkom komunikacije između vrsta. 

“Building together” daje različitim biološkim vrstama slobodu da izaberu način kojim će nastaviti gradnju započete strukture i time dati svoj doprinos zajedničkoj građevini. Koliko god da je forma koju stvore interesantna, cilj nam je da mapiramo reakciju organizama na čovekovo građenje i način na koji oni stvaraju strukture.

Umesto da samo posmatramo i imitiramo strukture različitih vrsta-graditelja, mi želimo da unapredimo naš proces projektovanja i građenja učenjem i preuzimanjem različitih principa građenja u prirodi. 

 

 

„Projekat će povezati različite vrste-graditelje: ljude, socijalne insekte, korale i pauke, sa ciljem podsticanja međusobne saradnje u pronalaženju rešenja za globalne izazove koji su nastali nedostatkom komunikacije između vrsta.“ 

BUILDING TOGETHER

sr_RSSerbian