KUĆNI FOTOBIOREAKTOR

Kućni bioreaktor je ekološki uređaj koji korisniku obezbeđuje komfor na održiv način. 

Prirodni proces kao što je fotosinteza ima praktičnu primenu u prostoru – prirodno prečišćavanje vazduha. Prirodna svojstva mikroalgi, visoka količina proteina i esencijalnih aminokiselina, obezbeđuju važan dodatak ishrani a sposobnost algi da se brže razmnožavaju kada je veća osvetljenost daje praktičnu primenu u vidu „živog“ zastora čija se prozirnost smanjuje kada je osunčanost veća.

Kućni fotobioreaktor je uređaj koji spada u kategoriju sobnog panelnog poluzatvorenog fotobioreaktora.  Koristi proces fotosinteze mikroalgi (vrste Chlorella i/ili Arthrospira – Spirulina) radi stvaranja biomase koja se koristi kao hrana bogata proteinima (ponekad nazvana i superhranom). Uređaj omogućava da mikroalge koriste CO2 iz atmosfere i da oslobađaju O2 u atmosferu tj. vazduh u prostoriji, kao rezultat samog procesa fotosinteze. Osim što proizvodi hranu i obezbeđuje čist vazduh u prostoriji, kućni fotobioreaktor ima i estetsku funkciju i ulogu „živog“ zastora. 

 

 

„Uređaj omogućava da mikroalge koriste CO2 iz atmosfere i da oslobađaju O2 u atmosferu tj. vazduh u prostoriji, kao rezultat samog procesa fotosinteze.“

KUĆNI FOTOBIOREAKTOR

sr_RSSerbian